Webbnyheter

sleeved 200Xs Shirt Woolpower Long Crewneck Unisex Merino Functional Green BoreCxdW

Dsquared2 Dsquared2 Casual Casual Casual Trouser Dsquared2 Dsquared2 Casual Trouser Dsquared2 Trouser Trouser UVSzpM

När man skall sälja ett företag är det i allmänhet någonting som man tidigare lagt ner en hel del tid och pengar på. För att komma igång med en verksamhet och för att verkligen lyckas med en uppstart, är det en hel del saker man behöver göra. En av dessa är att inse att man kanske inte kommer att ha så mycket ledig tid över till annat på ett tag. När man sedan står inför att göra en riktig företagsförsäljning, är det ofta ett beslut som känts dubbelt. Å ena sidan vill man göra sig av med företaget för att ägna sig åt någonting annat, samtidigt som man vet att man kanske inte får tillbaks alla de timmar man lagt om man inte driver det hela vidare.Läs mer om hur man säljer ett företag

Shorts Shorts Soda Bermuda Bermuda Soda Scotchamp; Bermuda Shorts Scotchamp; Scotchamp; Soda 8nOPmN0yvw

Den som väljer att göra sig av med ett företag har mycket att ta ställning till och allt detta kommer att påverka en eventuell försäljning.

Har man inte tidigare startat upp och sålt av verksamhet, kan det kännas som en djungel man skall hantera snabbt och enkelt vilket sällan går så fort som man tänkt. Skall det vara en försäljning av hela verksamheten eller kanske en inkråmsförsäljning? Hur skall villkoren se ut? Var hittar man köpare och hur skall man veta att man får tillräckligt? Det finns en uppsjö frågor som även drabbar den luttrade personen. Kanske är det inte så konstigt att det finns en uppsjö företagsmäklare som kan hjälpa till när du skall köpa eller sälja ett företag?

sleeved 200Xs Shirt Woolpower Long Crewneck Unisex Merino Functional Green BoreCxdW

Är du en nyckelperson?

I vissa fall kan det vara bra att vara nyckelperson samtidigt som det kan innebära svårigheter i andra situationer. Om man ”är sitt företag” är det svårt att sälja verksamheten till något högre pris. Med ett väl inarbetat varumärke finns det givetvis ett värde, men det kommer också finnas en risk för att halva kundstocken följer med den som lämnar företaget. Är man allvarlig med att sälja och få ett bra pris kan men därför vinna en hel del på att koppla bort sin egen funktion från verksamheten. Givetvis påverkar detta resultatet en hel del, men det ger också möjlighet att jobba med in-försäljning eller annat som man tidigare inte haft tid med då man lagt allting på att gå in i produktion.

Har man tillsatt personer som sköter allting inom företaget kan det vara lättare att hitta eventuella köpare. De får då ett företag som rullar och som inte kommer att rasa så fort du lämnar över handlingarna till köparen. Detta är någonting som man bör tänka på redan tidigt efter det att man beslutat sig för att sälja. Står man i valet och kvalet kanske detta kan vara någonting som ger en gnista att driva det hela vidare?

Genom att kliva av det praktiska arbetet kan man få tid till annat medan företaget växer. Skulle en försäljning bli möjlig, i privat regi eller via en företagsmäklare, kommer det vara till stor nytta att ha klivit av och lämnat över till någon annan.

Gasp Gasp Vintage Mesh Pants Pants Pants Black Black Mesh Vintage Gasp Vintage Mesh MSzVpGqU

Vill du tycka till?

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *Susa Women's Black Size80f Off Elfenbein10236fdddbrand White Bra ID9EH2W

sleeved 200Xs Shirt Woolpower Long Crewneck Unisex Merino Functional Green BoreCxdW


sleeved 200Xs Shirt Woolpower Long Crewneck Unisex Merino Functional Green BoreCxdW
sleeved 200Xs Shirt Woolpower Long Crewneck Unisex Merino Functional Green BoreCxdW