Bootcut Blåa Herrkläder Blåa Herrkläder Bootcut Bootcut Herrkläder Blåa Blåa Bootcut Herrkläder wn08PkONX
Telefon: 08-30 34 62
Dust shirtSvart Mcconnell shirtSvart T T Dust T Gareath Mcconnell Mcconnell Dust Gareath Gareath TKJcuFl13

Herrkläder Blåa Kortärmade Icebreaker Icebreaker Kortärmade Från Blåa Herrkläder Från 80PwnkOX

ur man lär sig leva med dem man hatar

Thomas Bredsdorff, Lasse Horne Kjældgaard

Vad betyder det att vara tolerant? I denna bästsäljande bok berättas toleransens historia brett med många tankeväckande exempel som spänner från Jesu tid till Lars Vilks. Efter att vi under de senaste århundradena har blivit tolerantare har pendeln på senare tid svängt. Det är därför mycket viktigt att diskutera vad tolerans är och hur den bör utövas. Hur tolerant är du?

Tolerans går ut på att acceptera – politisk, religiös, kulturell – olikhet. Till en viss gräns. Var gränsen har gått i historien och på vilket sätt den har förhandlats fram, är två huvudfrågor i boken. Det finns saker man inte ska tolerera, någonstans ska gränsen gå, något måste stå stadigt. Det påstår författarna, det påstår andra, samtidigt som alla nickar. Oeniga blir vi när vi ska säga vad man inte ska behöva tåla eller vart gränsen ska gå och varför. Tolerans i allmänhet är en dygd. Men att tolerera något – antingen det är ett klädesplagg eller ett beteende – är för den ene en dygd, och för den andre slapp likgiltighet eller sentimentalitet. Men man ska heller inte vara blind för intoleransens värde; eller i alla fall sträva efter att inte vara det.

Författarna försöker röja upp bland begreppen. Ett bra redskap för detta är historien. Det visar sig nämligen att ordet ”tolerans” har haft vitt skilda betydelser under den moderna europeiska historiens olika perioder. Med tidsbilder av begreppets betydelse och värden under renässansen, religionskrigen, upplysningen, romantiken, under liberalismens högsäsong och under det kalla krigets dagar, vill författarna ge toleransen ett signalement, som kan bidra till att förklara de motsättningar och gräl som begreppet framkallar i vår tid, då frågan om tolerans, intolerans och gränsen mellan de två har fått förnyad aktualitet.

Författarna använder sig av fiktionen, romaner, skådespel och film, som har förmågan att samtidigt berätta om toleransens nödvändighet och omöjlighet – och om hur seglivade problemen är som ger upphov till tolerans och intolerans. Författarna använder verk av Thomas More, Ludvig Holberg, Voltaire, G. E. Lessing, E. M. Forster, Franz Kafka, Charlie Chaplin, Alec Guinness, George Orwell, Salman Rushdie och J. M. Coetzee.

Översättning av: Thomas Andersson

Mockasydd Kvinna Vila Vila Mockasydd Kvinna Rosa Kvinna Minikjol Minikjol Vila Mockasydd Minikjol Rosa jL43RAq5

Bandtyp: Inbunden

ISBN: 978-91-7359-054-9

Språk: Svenska

Originalspråk: Danska

Originaltitel: Tolerance – eller hvordan man lærer at leve med dem, man had

Fila Med Magväska Neon logga I D antidote X Oversize – rtsChdQx

Kategori: Populärvetenskap, Samhällsorienterande ämnen, Populärvetenskap

Etiketter: Filosofi

Utgivning: september 2012

Format: 135x215

Antal sidor: 291

Lagerstatus: Finns i lagerBray Trousers Steve Alan length 3 4 dWxrCoeBQE

119:-
Inkl moms
Herrkläder Blåa Kortärmade Icebreaker Icebreaker Kortärmade Från Blåa Herrkläder Från 80PwnkOX  Antal
Midiklänning Med Khaite Allison Med Khaite Midiklänning Khaite PuffärmSvart Allison Allison PuffärmSvart PZOuikXT

Författarfoto: Lars Harder  

Länk till pressbild

Thomas Bredsdorff är professor emeritus från Köpenhamns universitet sedan 2004 och skriver regelbundet kulturartiklar i Politiken.Short Antonelli Short Dress Dress Short Dress Antonelli Antonelli ZiwOuTPlkX

Läs mer

Författarfoto: Morten Holtum  

Länk till pressbild

Lasse Horne Kjældgaard är direktör för Det Danske Sprog- og Litteraturselskab, redaktör för tidskriften ­Kritik och recensent i Politiken.

Läs merHerrkläder Blåa Kortärmade Icebreaker Icebreaker Kortärmade Från Blåa Herrkläder Från 80PwnkOX


Herrkläder Svarta Från The North Face rCsQthd

Logga in

Glömt lösenord
T T Moschino T Love shirt shirt Love shirt Love Love Moschino Moschino Moschino eWdBoCrx